BURSA

BİLEN PATENT VE UNİVATİON 20. YILINDA YENİ BAŞARI HİKAYELERİNE DEVAM EDİYOR

Türkiye’nin en çok patent başvurusu yapan şirketleri arasında yer alan, ülkemizdeki 1700 civarındaki Ar-Ge ve tasarım merkezinin neredeyse üçte biri ile eş zamanlı birçok başarıya imza atan Bilen Patent ve Univation; Bursa Teknik Üniversitesi Teknopark yerleşkesi içerisinde Bursa’daki ikinci ofisini açarak hizmet ağını genişletti.

20. yaşını kutlayan Bilen Patent ve Univation, geçmişten bugüne 4 binden fazla şirkete hizmet vererek bu alanda Türkiye’nin en önemli markalarından biri olarak yeni başarı hikayeleri yazmaya devam ediyor.

Bilen Patent Univation Yönetim Kurulu Başkanı, BTSO 55.Komite Başkanı Girişimcilik ve Üniversite Sanayi İşbirliği Konseyi Başkan Yardımcısı, TOBB Meclis Üyesi Ömer Kocakuşak sektöre dair güncel gelişmelere değindiği açıklamasında, hizmetlerine ilişkin bilgiler paylaştı.

“TÜRKİYE’DE 4 BİNİ AŞKIN NOKTAYA HİZMET VERİYORUZ”

Bilen Patent ve Univation 2004 yılından bu yana çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Kocakuşak, “Çoğunluğu Türkiye'de olmak üzere 4000'den fazla müşterimize sınai mülkiyet hakları, inovasyon ve devlet teşvikleri alanında hizmet verdik, vermeye devam ediyoruz. Bursa merkez ofisimiz ve İstanbul şubemiz ile 50'den fazla profesyonel çalışanı olan şirketimiz, bu yıl 20. yaşını kutluyor. Bu vesileyle tüm çalışanlarımıza ve proje paydaşlarımıza sonsuz teşekkür ederim. Geçen süre boyunca Türkiye’nin en çok patent başvurusu yapan şirketler arasında yer aldık. Türkiye'deki şirketlerin patent, marka, endüstriyel tasarım başvuruları ve ilgili hizmetler dışında Bilen Patent olarak yurt dışındaki pek çok firmanın Türkiye'ye olan başvuru işlemlerini de takip ediyoruz. Ülkemizdeki yaklaşık 1700 civarındaki Ar-Ge ve tasarım merkezinin neredeyse üçte biri ile inovasyon Ar-Ge ve patent entegrasyonu süreçleri ve projelendirme yeteneği kazandırma noktalarında şirketimiz müşterileri ile birebir temasla faaliyetler yürütmektedir.” ifadelerini kullandı.

BTÜ TEKNOPARK’TA İKİNCİ OFİS

Bursa merkez ofis ve İstanbul ofislerinin yanı sıra geçtiğimiz günlerde Bursa Teknik Üniversitesi Teknopark Yerleşkesi içerisinde Bursa’daki ikinci ofislerini açtıklarını aktaran Kocakuşak, “Şirket olarak özellikle üniversite sanayi işbirliğine büyük önem veriyoruz. Danışmanlarımızın üniversiteler ile birlikte projeler yapması ve akademik çalışmalara katkı sağlamaları için onları sürekli yönlendiriyoruz. B.T.Ü Teknopark yerleşkesi içerisinde ofisimizde ‘Univation’ markamızın mühendislik bölümüne ait olan projeleri ilgili mühendislerimiz, geliştirerek gerek yazılım tabanlı gerekse Ar-Ge içerikli özel projeleri müşterilerimiz ile buluşturacaklar.”

KOCAKUŞAK’TAN İNOVASYON VE FİKİR GELİŞTİRME VURGUSU

Ülke olarak inovasyon konusunda zayıf olduğumuzu hatırlatan Kocakuşak, “Dünyada inovasyon özellikle gelişmiş ülkelerde çok yaygın olarak bir kültür halinde kullanılmaktadır. Biz bu konuda ülke olarak maalesef çok iyi değiliz pratik çözüm üreten bir yapıya sahip olduğumuz için sistematik bir inovasyon anlayışını bir türlü şirketlerimiz içerisinde yerleştiremedik. İnovasyon rastlantısal ve sistematik olarak ikiye ayrılıyor. Rastlantısal bir inovasyon yapmak, belki de binde bir denk gelecek çok nadir bir olay. Bu nedenle kurumlarımızın belirli bir sistem dahilinde şirket kültürüne entegre edilmiş şekilde düzenli olarak inovasyon yapmaları ve fikir geliştirmeleri gerekmektedir.” dedi.

TÜRKİYE’NİN ÖNDE GELEN MARKALARINA İNOVASYONUN ÖNEMİNİ ANLATIYORUZ

Birçok sektörden farklı şirketlerle çalıştıklarını ifade eden Kocakuşak, 20 yıllık süreçte Ar-Ge ve inovasyon konusunda çok kıymetli bilgi ve tecrübeye sahip olduklarını ifade ederek son olarak şunları söyledi, 20 yıldır tüm müşterilerimize inovasyon yapmanın önemini, Ar-Ge'nin nasıl yapılması gerektiğini ve Ar-Ge'nin en önemli çıktısı olan patentin şirketin hayatında nasıl bir yere sahip olması gerektiğini anlatıyoruz. Bunu yaparken de sektör ya da şirket ayrımı asla yapmıyoruz pek çok farklı sektörde müşterilerimiz var. Son günlerde tüm dünyada ve ülkemizde yaşadığımız ekonomik sıkıntıların aşılabilmesinin yüksek katma değerli ürünler ve prosesler geliştirmek dışında mümkün olmadığını düşünüyorum. Mesela sadece son bir ayda Mobilya sektöründe İzmir'de Alfemo ile başarılı bir tasarım merkezine imza attık. Bursa'da Yazaki, İstanbul Gebze'de Tamsan yine İstanbul'da dünyanın en büyük Mimarlık şirketleri arasında gösterilen Autoban Mimarlık ve yine Merkezi İstanbul'da bulunan Eroğlu Holding bünyesinde yer alan ve ülkemizin önemli perakende zincirlerinden Loft ile muhteşem çalışmalara imza attık. Saydığım tüm bu şirketlerde birlikte Arge ve tasarım merkezleri oluşturduk. Patent altyapılarını birlikte sistematik hale getirdik şirketlerin bünyesinde bir inovasyon kültürü oluşturmak için büyük bir gayretle çalışıyoruz.”