Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, sorunların yerinde çözümü ve katılımcı belediyecilik anlayışını yaygınlaştırmak amacıyla başlattığı, "Başkan Bozbey Burada" projesini sürdürüyor. Bu kapsamda 2 haftada bir Bursa'nın ilçelerini gezene Başkan Bozbey, vatanadaşların sorunları, önerilerini ve taleplerini dinliyor. Başkan Bozbey'in sıradaki durağı ise Orhaneli olurken burada bir dizi program gerçekleştirdi.

Web Whatsapp 23 66C87A168643A

Başkan Bozbey ilk olarak Orhaneli Kaymakamlığı'nı ziyaret etti. Ardından Başkan Bozbey sırasıyla Orhaneli Belediyesi, Orhaneli Muhtarlar Derneği, Orhaneli Ziraat Odasına ziyaret gerçekleştirdi. 

Ziyaretlerinden ardından Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, makamını taşıdığı otobüste vatandaşlar ile bir araya geldi.

"BURSA'DAKİ MAHALLELERİN SORUNLARINI EN AZA İNDİRMEK İÇİN UĞRAŞIYORUZ"

Otobüsteki makamında açıklamalarda bulunan Başkan Bozbey, sorumluluk üstlendiklerini söyledi. Bursa adına sorumluluk üstlendikleri ifade eden Başkan Bozbey, "Bursa'daki mahallelerin sorunlarını en aza indirmek için uğraşıyoruz. İlçenin sorunlarıda mutabık kaldık, çözümüne hemen başlayacağız. Muhtarlarımızın sorunlarının yıllardır çözülmemiş olması bizleri üzdü. Hemen çalışmalar için talimat verdik. Buradaki bazı mahallelerde hala alt yapı ve içme suyu sorunları olduğunu tespit ettik. Kapalı su sistemini devreye alacağız. Yolla ilgili talepler var. Ayrıca rafting sporunun burada yapılması turizme önemli katkılar olduğunu biliyoruz" dedi.

Web Whatsapp 25 66C87A53Df75D

"HAYVAN BAKIMINDA AZALMALAR OLDUĞUNU GÖRDÜK"

Orhaneli'nde Mezbaha yaparak hayvancılığı destekleyeceklerini söyleyen Başkan Bozbey, "Özellikle tarımın dışında burada hayvancılığın da bölge için söylüyorum. Hayvancılığın da son derece önemli bir gelir ayağı olduğunu biliyoruz. Bu konuda maalesef Büyükorhan'da özellikle son yıllarda hayvancılıkta, aile çiftçiliğinde ve hayvan bakımında azalmalar olduğunu gördük. Bizim tersine bunu çoğaltmamız gerektiği konusunda arkadaşlarımızla zaten daha önce yapmış olduğumuz çalışmalarda karar vermiştik. Burada da bunu gördük. Bu bölge çiftliklerde, aile çiftliklerinde ya da  vatandaşların bireysel anlamda hayvan bakan insanlarımızın rahatlıkla hayvanlarını kesebileceği tamamen mezbaha türünde nitelikli bir mezbaha kültüründe mezbahayı bu bölgeye kazandırma düşüncesindeyiz" ifadelerini kullandı. Ayrıca Başkan Bozbey, bir vatandaşa koyun desteği sağladıklarını söyleyerek küçükbaş hayvancılığı desteklediklerini dile getirdi. 

"KENDİMİZİ SORUMLU HİSSEDELİM"

Yıllardır bekleyen Orhaneli'ndeki İtfaiye istasyonunun açıldığını söyleyen Başkan Bozbey, yangınlar konusunda da uyarılarda bulundu. Başkan Bozbey, Bu konuda tüm vatandaşlarımızı özellikle dikkatli olmaya davet ediyorum. Ne olur dışarıya sigara atmakla işe başlayalım, Dışarıya sigara atmayalım. Ardından gittiğimiz yerlerde cam kırıkları bırakmayalım. Ormanlarımıza bu aralar girmeyelim. Orada herhangi bir şekilde ateş yakmayalım. Yani korumak için, kollamak için kendimizi sorumlu hissedelim" ifadelerini kullandı. 

"İHRACATTAN DOLAYI FİYATLARIN DÜŞTÜĞÜNÜ GÖRDÜK"

BAŞKAN BOZBEY DERS ZİLİ HEYECANINA ORTAK OLDU BAŞKAN BOZBEY DERS ZİLİ HEYECANINA ORTAK OLDU

Ziraat Odasını ziyaret ettiklerini dile getiren Başkan Bozbey, "Ürünlerin pazar payının maalesef ihracattan dolayı fiyatların düştüğünü gördük. Yine de bu bölgede üretilen ürünler daha farklı ürünler olduğu için diğerlerine göre bir avantaj var. Ancak bizim de tüm Bursa'yı düşünerek, özellikle tarımsal anlamda ziraat odalarımızla birlikte tarım şehri danışmanı olarak, danışma kurulu olarak 17 Ziraat Odası'nın başkanı bundan böyle daha önce de açıkladığımız gibi tarım danışma kurulunda yer alıyor. Bu danışma kurulu Bursa'nın tarımsal alandaki bütün arazilerinin önce envanterini çıkaracaklar" dedi.

Editör: Melih Bağcı