BURSA

BURSA TURİZMİ KASIM AYINDA İSTANBUL'DA TANITILACAK

TÜRSAB Güney Marmara Bölge Başkanı Murat Saraçoğlu AS TV'de katıldığı Gözlem Kulesi programında önemli açıklamalarda bulundu. TÜRSAB olarak Bursa’nın turizm destinasyonlarının çeşitlendirilmesi için çalışmalar yaptıklarını da anlatan Murat Saraçoğlu,  Bursa özelinde hep yenilik peşinde olduklarını ifade etti. Herkesin yeni şeyler görme merakı ve alışılmışın dışına çıkma hevesi bulunduğunun altını çizen Saraçoğlu, şöyle devam etti:

‘Bu bağlamda herkes kendi şehrinin turisti olsun bizim çok üzerinde durduğumuz bir proje. Gazetecilerle başladığımız turlar acenta temsilcileri ile devam etti. Sonbaharda bir çok başlık altında meslek gruplarına başlatacağız.  İş insanları, akademisyenler, akademik odalar ve toplumun diğer kesimlerinde devam ettireceğiz.  Bu turizmin iyice halkın nezdinde oturmasını sağlayacak. Bununla birlikte turizmi biraz daha öne çıkarmaya çalışıyoruz’ 

Bursa’nın dağ ilçeleri olan Orhaneli, Harmancık, Büyükorhan ve Keles’in Marmara bölgesinin en güzide yerleri olduğunu da kaydeden Saraçoğlu, bu bölgelerde yapılan çalışmaları şöyle anlattı: 

Oraları turizme kazandırmak açmak, hem de o bölgelerde yaşayanların turizmden ekonomik olarak faydalanmalarını sağlamak istiyoruz. Ayrıca o bölgelerin sanayi ile değil de turizm ile kalkınmasını sağlamak için çalışmalar yürütüyoruz.  Kadın kooperatifleri en çok üzerinde durduğumuz konu. Bölgenin güzelliğini gören turiste yemek ikramı kooperatiflerde yapılıyor. Ayrıca kooperatiflerin doğal ürünlerinin de satışı gerçekleştiriliyor’

Bursa’nın bir dönem kültür turlarında altıncı sıraya yükseldiğini hatırlatan Saraçoğlu, kasım ayında İstanbul Lütfi Kırdar Salonu’nda Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Bursa tanıtım etkinliği gerçekleştireceklerini ve bu toplantıda tur operatörlerine kentin turizm potansiyelinin anlatacağını söyledi. 

Saraçoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın bu toplantıda Bursa’yı anlatan bir sunum yapacağını belirterek,  ‘Bursa’yı turizmde de bir cazibe merkezi haline getirmeye çalışıyoruz. . Bursa’yı lokum veya kestane şekeri almaya gidiyorum diye tanıtmasınlar. Algıları yıkmaya çalışıyoruz’ dedi.