ASAYİŞ

BURSA’DAKİ AMBULANS SÜRÜCÜSÜNE YAPILAN ŞİDDET İLE İLGİLİ YENİ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Geçtiğimiz günlerde Bursa’da hasta taşıyan 112 ambulans sürücüsü trafikte yol verme meselesi yüzünden baba ve oğlu ile tartışmıştı. Ülke gündemini sarsan olayla ilgili sadece şiddet anına ait görüntülerin haber platformlarına servis edildiği öğrenildi. Paylaşılan yeni kamera görüntülerinde, ambulans sürücüsü Muhammet Ali Karasulu’nun seyir halinde ilerlerken, önü boş olmasına rağmen sol tarafında bulunan otomobildeki kişilere el kol hareketleri yaparak karşı tarafı tahrik ettiği ortaya çıktı.

Olayın ülke gündemine düştüğü anlarda paylaşılan bilgilere göre, Gemlik Devlet Hastanesi’nden 77 yaşındaki hastayı Bursa Şehir Hastanesi’ne götüren ambulans, trafiğe takılmamak adına emniyet şeridinde seyretmeye başladı. Dinlenme tesislerinden ana yola çıkarken S.Y. yönetimindeki otomobil ambulansı görmüş ve yol verdikten sonra ambulansın arkasından yola giriş yaptığı görüldü.

@bursahaberdar'in paylaştığı bir gönderi

Yolda ambulans sürücüsü Muhammet Ali Karasulu ile otomobil sürücüsü S.Y. arasında tartışma yaşandı. Ortaya çıkan yeni görüntülerde ambulans sürücüsü, S.Y. tarafından kullanılan araba ile el kol hareketleri yaparak tartışıyor ve karşı tarafa küfrederek onları tahrik ediyordu. Ambulans sürücüsünün yapmış olduğu tahrikler bununla da sınırlı kalmıyor seyir halinde yüksek hızda ilerlerken ani frenler yaparak S.Y. tarafından kullanılan arabanın kaza yapması için planlar yapıyordu.

Ortaya yeni çıkan bu görüntülerin ise ambulans sürücüsü Muhammet Ali Karasulu tarafından art niyetli olarak paylaşılmadığı ve kendisini masum göstermek için sadece ambulansın ön tarafını çeken kamera kaydı ile karşı tarafı zan altında bırakmak adına haber platformlarına servis ettiği öğrenildi.

Ambulans sürücüsünün seyir halinde ilerlerken S.Y. tarafından kullanılan arabaya el kol hareketleri yaparak sağa çek demesi, karşı tarafı tahrik eden tavırlar sergileyerek aracından inip servis edilen kameranın önünde tacize varan hareketlere başvurması, tasvip edilmeyen olayların yaşanmasına sebep oldu.

Gelen bilgilere göre, ambulans sürücüsü Muhammet Ali Karasulu’nun bu görüntüleri önce fenomen olan eşine sonra ise basına servis ettiği gelen bilgiler arasında. Öte yandan ambulans araçlarında ses ve görüntü kaydının zorunlu olmasına rağmen, kayıtlarda sesin yer almaması, ambulans sürücüsünün sorumluluğuna dair ciddi soru işaretleri oluşturuyor.

Ayrıca yapılan araştırmalar sonucunda, haberlerde öldüğü yazılan, ambulanstaki sevk hastası 77 yaşındaki N.G. ile ilgili olarak, hastanın durumunun iyi olduğu ve taburcu edildiği öğrenildi.

Muhammet Ali Karasulu, yaşananları anlattı

Ekip arkadaşlarının tehdit edilmesi üzerine ambulanstan indiğini ve S.Y.'nin boğazını sıkması sonucu dil kökü kıkırdağının kırıldığını söyleyen ambulans sürücüsü Muhammet Ali Karasulu, yaşanan olaylarla ilgili yaptığı açıklamada, "Ekip arkadaşlarım çıktı, 'Araçta hasta var, ne yapıyorsunuz' dediler. Ekip arkadaşlarıma tehditler ve hakaret edince ben de indim. Aracı şoförü ben araçtan iner inmez boğazıma yapıştı. Benim boynumu sıkmaya başladı. Baba, şoför olan, boğazımı sıktı. Ben orada kurtuldum, aracın önüne geçtim. 'Ağabey hasta var, ne yapıyorsunuz' dedim. Bu sefer, yine bağırarak, hakaretlerle üstümüze yürüdü. 'Gitmemiz gerekiyor, hasta acil bir hasta, kalp krizi geçiriyor' dedim. Tam araca yönelirken yumruk yedim. 2-3 tane yumruk vurdular. Oğlu vurdu. Önce babası boğazımı sıktı, bir kıkırdak kemiğim de kırıldı boğazımdaki. Daha sonra ben, 'Kamera çekiyor, ambulansın kamerası çekiyor. Lütfen gidin' dedim. Bunlar önden gittiler. 3-5 saniye darbenin etkisiyle afalladım, sonra biz acil hasta olduğu için, araca bindim. Hastaneye, kalp krizi geçiren hastayı yetiştirdik." şeklinde konuştu.

S.Y. konu ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu

Yaşanılan olaylardan dolayı büyük bir üzüntü duyduğunu dile getiren S.Y. konu ile ilgili yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı: “Sonuçlarından herkesin üzüntü duyduğu bir olay sebebiyle, evladımın davranışının maksadını aştığını kabul ediyor ve bu nedenle şahsımıza yönelik kamuoyunda oluşan tepkileri saygıyla karşılıyoruz. Ne olursa olsun, sergilediğimiz tutum ve davranışlar maksadını aşmış olup, kabul edilemez niteliktedir. Türk halkını ve kamuoyunu bilgilendirmek isteriz ki, yaşanan bu talihsiz olay sırasında, adı geçen ambulans şoförüyle yaşanan diyalog esnasında tarafımızca yapılan müdahaleler doğru değildi.”

“Ambulans şoförünün oğluma küfrederek fiziki müdahalede bulunduğu ve ayağına bastığı da bu sürecin bir parçasıdır”

“Ancak, olayın tüm yönleriyle anlaşılması için ifade etmek isteriz ki, ambulans şoförüyle yaşanan iletişim sırasında önümüzde boş bir yol olmasına rağmen şoför ilerlememiştir. Şoför, emniyet şeridinde bulunmamış ve durmamızı bizzat kendisi istemiştir. Şoför, camdan "Kolluk kuvvetlerini çağırıyorum, sağa çekin" diyerek işaret etmiştir. Olayın ardından oğlum, camdan yapılan diyaloglar sonucu tepki vermiştir. Ancak, ambulans şoförünün oğluma küfrederek fiziki müdahalede bulunduğu ve ayağına bastığı da bu sürecin bir parçasıdır. Oğlumun ayağındaki kırık, yaşadığı ağrı, stres ve refleks nedeniyle bu duruma istemsiz bir şekilde tepki verdiğini belirtmek isteriz.”

“Davranışımızın bize düşen kısmındaki yanlışlar nedeni ile kamuoyundan özür diliyoruz”

“Ambulanslar ve ambulans şoförlerinin yalnızca hastayı en hızlı ve güvenli şekilde sağlık merkezine ulaştırmaya odaklanması gerektiğine inanıyoruz. Olay esnasında bizim tarafımızdan sergilenen şiddet dili ve tepki, her ne kadar yaşananlar kışkırtıcı olsa da kesinlikle yanlış ve kabul edilemezdir. Bu nedenle, davranışımızın bize düşen kısmındaki yanlışlar nedeni ile kamuoyundan özür diliyoruz. Olayla ilgili yargı süreci başlatılmış olup, hukuki süreç avukatlarımız tarafından takip edilecektir. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına, gelişmeleri saygıyla paylaşacağımızı belirtmek isteriz.”

(KAYNAK: DURİN MEDYA)