Bursa’nın turizmden hak ettiği payı alması için kentin sahip olduğu tüm değerler üzerinde yoğun bir çalışma yürüten Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa’nın turizm gelirlerini arttırmak ve ülke ekonomisine değer katmak adına turizm atağına kalkarken gerek yurt içinde gerekse yurt dışında çeşitli platformlarda Bursa’nın tanıtımı yapılıyor. Mevcut doğal, tarihi, kültürel güzelliklerinin yanı sıra yeni yapılacak projelerle de Bursa’yı bir cazibe merkezi haline getirmeyi amaçlayan Büyükşehir Belediyesi çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Bursa’nın en merakla beklenen projelerinden biri olan Sıcak Su projesi ile ilgili Burhaberdar’ın sorularını yanıtsız bırakmayan Aktaş proje ile ilgi son gelişmeleri değerlendirdi.

DUBAİLİ YATIRIMCIYA KULE ENGELİ  

Tabakhanaler Bölgesiyle ilgili son gelişmeler hakkında açıklamalarda bulunan Aktaş, “Yatırımcı işin ticari yönüne bakıyor, biz sadece ticari yönüyle bakamayız. Tabakhaneler Bölgesi'nde sadece 130 dönüm kamulaştırdığımız alan var. Amacım işin profesyonelleri gelsin. Bu bölgeyi şehir adına çekim merkezi haline dönüştürebilir miyiz bunun derdindeyiz. Turizmle alakalı değerlerimize güveniyoruz. Eski Tabakhaneler bölgesindeki termal projesine talip olan Dubaili yatırımcı kule yapmak istiyor. Biz yüksek yapıya karşı olduğumuz için şimdi alternatif bir proje hazırlıyoruz." dedi.

1 MİLYAR DOLARLIK DEV YATIRIM!

Bursa’nın turizmden hak ettiği payı alması için kentin sahip olduğu tüm değerler üzerinde yoğun bir çalışma içinde olduklarını belirten Aktaş, “Özellikle Tabaknaheler Bölgesi yeni dönemde Bursa’nın gözde mekanlarından biri haline gelecek. Buraya yapılması düzenlenen proje ile ilgili olarak hem Dubai hem de Alman iki grupla görüşüyoruz. Burada Recep Başkan döneminde 75 dönüm alan boşaltılmıştı. 50-55 dönüm de biz boşalttık. Ortaya 130 dönüm alan çıkmış oldu. Merinos’tan Paşa çiftliğine kadar düşünüldüğünde 400 – 450 dönümlük bir aks burası. Aynı zamanda sıcak suyun da kaynağı. Sadece boşalttığımız 130 dönüm alanla ilgili 1 milyar dolarlık bir yatırım söz konusu. Buraya Atatürk Kongre Kültür Merkezi’ni birleştiriyoruz. Karşıda Kültürpark. Yine Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin etrafını boşaltıp, yayalaştıracağız. Hisarla alakalı Osmangazi Belediyemiz çalışıyor. Orduevi’nin olduğu yerde Bey Sarayı, Tophane, Osman Gazi Orhan Gazi Türbelerinin olduğu bölgelerde tarih adaları oluşturmamız gerekiyor. İşte o zaman birileri şehirdışından gelip, 3-5 gün Bursa’da kalacak. Tabi tüm bu turizm planlamasını yaparken, Bursa’nın Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer’den ibaret olmadığını, 17 ilçemizin de bu sürece dahil olması gerektiğine inanıyorum.” ifadelerini kullandı.