BURSA'DA CENAZEDEN DÖNEN AİLE BARİYERLERE SAPLANDI BURSA'DA CENAZEDEN DÖNEN AİLE BARİYERLERE SAPLANDI

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İş İnsanları Derneği (DOSABSİAD) Başkanı Nilüfer Çevikel, Bursa gibi tekstil ve sanayi merkezlerinin potansiyelini kullanarak bölgesel ve ulusal ekonomik kalkınmanın sağlanabileceğini ifade etti. Üretim maliyetleri ve döviz kuru alanlarında ihracatçıların desteklenmesinin, Türkiye’nin gelecekteki ekonomik başarıları için anahtar rol oynayacağını vurguladı.

DOSABSİAD BAŞKANI ÇEVİKEL: ‘TÜRKİYE TEKSTİL SEKTÖRÜNDE DÜNYA LİDERLİĞİNE OYNAYABİLİR’

Küresel pazarda sürdürülebilir ihracatın sağlanmasının önemine vurgu yapan DOSABSİAD Başkanı Nilüfer Çevikel, finansal dengenin doğru ayarlanması ve kaliteye odaklanmanın, işletmeleri büyüme ve markalaşma yolunda destekleyeceğini belirtti. Çevikel, "Sanayideki verimlilik ve inovasyon artışı, ihracatı destekleyerek ekonomik dalgalanmalara karşı direnç sağlayacaktır. Tekstil, Türkiye'nin en önemli ihracat kalemlerinden biri. Bursa, Türkiye'nin tekstil ve kumaşta kalbi olduğu gibi, dünya için de önemli bir bölgedir. Bu bölge, her kalitede ürünü, yenilikçi ve katma değeri yüksek ürünleri üretebiliyor. Sanayicilerimiz, yalnızca büyük markalara üretim yapan bir konumda değil, aynı zamanda kendi markalarını yaratabilecek potansiyele sahip. Bu hedefe ulaşmak için daha yenilikçi, teknolojik ve nitelikli ürünler üretmeliyiz. Markalaşma hedefiyle, Türkiye tekstil sektöründe dünya liderliğine oynayabilecek kapasitededir." şeklinde konuştu.

‘İHRACATÇILAR DESTEKLENMELİ’

Ekonomi politikalarını da değerlendiren Çevikel, ihracatın Türkiye’nin sürdürülebilir büyümesi için kritik olduğunun altını çizdi. Mevcut ekonomik politikaların ihracatçılar için daha sürdürülebilir bir büyüme ortamı yaratması gerektiğini savunan Çevikel, “Türkiye ekonomisi 2024 yılının ilk yarısında küresel ve bölgesel dalgalanmalara rağmen güçlü bir performans sergiledi. Üretim maliyetleri ve döviz kuru gibi alanlarda ihracatçıların desteklenmesi ve yenilikçi adımlar atılması ile ihracatta güçlü bir ivme yakalayabiliriz." dedi.

Editör: Haber Merkezi