Eczacılar, artan maliyetler ve ilaç teminindeki sıkıntılarla baş etmeye çalışırken, sektörde ciddi bir kriz yaşanıyor. Elektrik, kira ve personel giderlerinin yanı sıra, ilaç fiyatlarının döviz kurundaki dalgalanmalarla birlikte sürekli artması, eczanelerin maliyetlerini katlanarak artırıyor. Bu durum, birçok eczaneyi finansal darboğazına sürüklüyor ve kapanma tehlikesiyle karşı karşıya bırakıyor.

BUNU YAPMAYANLAR 5 BİN TL CEZA YİYECEK BUNU YAPMAYANLAR 5 BİN TL CEZA YİYECEK

Devam eden ekonomik sıkıntılar nedeniyle birçok eczacı, işletmesini ayakta tutmak için krediye başvurmak zorunda kalıyor.

ECZACILARDAN KREDİ ÇÖZÜMÜ VE YETKİLİLERE ÇAĞRI

BirGün'den Sibel Bahçetepe'nin aktardığına göre, Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Ecz. Nurten Saydan, durumu "Eczacılar, masraflarını karşılayabilmek için kredi üstüne kredi çekmek zorunda kalıyorlar. Eczanelerin uzun süre ayakta kalması gittikçe zorlaşıyor" sözleriyle ifade etti.

İLAÇ FİYATLARI VE ECZACILIK EĞİTİMİ ÜZERİNE ELEŞTİRİLER

Saydan ayrıca, İlaç Fiyat Kararnamesinin (İFK) günümüz ekonomik şartlarına uygun olarak güncellenmesi gerektiğini belirtiyor. Eczacılık fakültelerinin sayısının kontrolsüz bir şekilde artması ve bu kurumların yeterli akademik donanıma sahip olmaması da sektördeki sorunları artırıyor.

Editör: Haber Merkezi