Genel

BU KÜÇÜK KASABALARA HAYRAN KALACAKSINIZ

GARMISCH-PARTENKIRCHEN / ALMANYA 1936 Kış Olimpiyatları'nın yapıldığı, Almanya'nın en yüksek rakımına sahip olan küçük, şirin kasabası.

BLED / SLOVENYA Bled 1004 yılında kurulmuş ve Roma İmparatoru tarafından Brixen piskoposuna hediye edilmiştir. 5000 nüfuslu kasabada bir çok harika spa merkezi bulunmaktadır.

BIBURY / İNGİLTERE İngiltere'nin en güzel kasabalarından olan bu kasabanın adı 1086 yılında yazılmış olan Kıyamet Günü Kitabı'nda da geçmektedir.

COLMAR / FRANSA Nefis aromalarıyla bilinen bu köy, şarabın başkenti olarak kabul edilir. 1200'lerin başında bulunan bu köy, içinden geçen kanallar sebebi ile "küçük Venedik" takma adını almıştır.

GASADALUR / FAROE ADALARI İskoçya'nın kuzeyinde bulunan Faroe Adaları'nda bulunan 213 metrelik sarp kayalıların üzerine kurulmuş olan bu köye ulaşım sadece 2. Dünya Savaşı'nda İngilizler tarafından yapılan tek bir merdivenle sağlanmaktadır. Köyde sadece 18 kişi yaşamaktadır.

HALLSTATT / AVUSTURYA Avusturya'nın en eski kasabalarından biri olan Hallstatt'ın tarihi M.Ö. 5000 yılına kadar dayanmaktadır.

HİMALAYALAR'DA BİR KÖY / TİBET Sadece yürüyerek veya at ile ulaşımı olan, Himalayalar'da gizli olan manastırları desteklemesi için kurulan birçok köyden sadece birisi.

MANAROLA / İTALYA Kasabada bulunan kilisenin yapım tarihi 1338 olan, gökkuşağı renkleriyle boyanmış olan bu yer, doğal bir savunmaya sahip olmasından dolayı günümüze kadar bozulmadan kalabilmiştir.

MARSAXLOKK / MALTA M.Ö. 900 yılında Fenikeliler Malta'ya yerleştikten sonra, Marsaxlokk'u ticaret limanı olarak kullanmışlardır. Günümüzde yerli halk balıkçılıkla uğraşmaktadır.

REINE / NORVEÇ Moskenesoya adasında bulunan balıkçılıkla geçinen bir köy. Nüfusu 329 olan köy, oylarla Norveç'in en güzel köyü seçilmiştir.