BURSA

LOJİSTİK SEKTÖRÜNDE VİZE KRİZİ

Uluslararası Nakliyeciler Derneği Bursa Bölge Başkanı Yahya Kaderhan, Türk sürücülerine uygulanan Schengen vize engeli ile ilgili, “Vize sorunu Türkiye ile Avrupa'nın kara yolu ile ticaretini derinden etkiliyor. Sürücülere vize tahsisi kolaylaştırılmalı ve aşamalı olarak uzun süreli vize verilmeli." dedi.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Bursa Bölge Şubesi, aylık olağan çalışma toplantısını, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda toplantısını gerçekleştirdi. Sürücülerin vize soru ile sektördeki nitelikli personel açığının ele alındığı toplantıya Uluslararası Nakliyeciler Derneği Bursa Bölge Başkanı Yahya Kaderhan, Uluslararası Nakliyeciler Derneği Bursa Bölge Temsilcisi Nusret Özarslan, Bursa Lojistik Konseyi Başkanı Ersan Keleş ile UND Bursa üyeleri katıldı. Toplantıda ele alınan konular Bursa Ticaret Odası Başkanı İbrahim Burkay’a iletildi.

“SÜRÜCÜLERE VİZE TAHSİSİ KOLAYLAŞTIRILMALI”

Toplantıda, Türk sürücülerine uygulanan Schengen vize engeline karşı çözüm yolları konuşuldu. Vize sorunundan dolayı Türkiye ile Avrupa'nın kara yolu ile ticaretinin derinden etkilendiğini ifade eden Uluslararası Nakliyeciler Derneği Bursa Şube Başkanı Yahya Kaderhan, “Sürücüler vize randevusu dahi almakta zorluk çekiyor. Şoförler vize zorlamasından dolayı işlerini bırakıyor. Schengen kurallarında da belirtildiği üzere herhangi bir ihlal yapmadığı sürece sürücülere vize tahsisi kolaylaştırılmalı ve aşamalı olarak uzun süreli vize verilmeli." dedi.

“NAKLİYE FİRMALARI ŞOFÖR BULMAKTA ZORLANIYOR”

Lojistik sektöründeki nitelikli personel açığına da dikkat çeken Başkan Kaderhan, “Nakliye firmaları şoför bulmakta zorlanıyor. Personel yetiştirmezsek, firmalarımız 5-10 yıl sonra şoför bulamayacak hale gelecek. Bugün sektördeki şoförlerimizin çoğunun yaşı ilerlemiş durumda. Gençler şoförlük yapmıyor. Nakliye sektöründeki istihdamı artırmak adına özendirici faaliyetler yürütmemiz gerekiyor. Ulusal medyalarla ile anlaşılıp; dizi, film gibi özendirici içerikler çekilmeli. Gençlerin lojistik sektörüne olan ilgisini artırmalıyız. Şoför açığı giderilemezse Türkiye ile Avrupa arasındaki karayolu ticareti olumsuz yönde etkilenecek.” ifadelerini kullandı.