BURSA

TÜRSAB'IN "EĞİT VE İSTİHDAM ET" PROJESİNDE SERTİFİKA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

TÜRSAB tarafından ana hizmet binasında ‘Eğit ve İstihdam Et’ sertifika töreni gerçekleşti.

TÜRSAB Güney Marmara BTK, Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSMEK iş birliğiyle düzenlemiş olduğu Eğit ve İstihdam Et projesinin ilk mezunlarını sektör ile buluşturuyor. Etkinlikte öğrenciler sertifikalarını alıp, bölge acentalar ile bir araya gelerek seyahat danışmanlığı kariyerlerine ilk adımlarını atacaklar. 

TÜRSAB Güney Marmara Bölge Temsil Kurulu Başkanı Murat Saraçoğlu, açılış konuşmasında meslek içi eğitime çok değer verdiklerini belirterek çalışma arkadaşları ile birlikte 'Eğit ve İstihdam Et' projesini başlattıklarını söyledi. Saraçoğlu, "Sertifika törenimizde aramızda sizi görmekten mutluluk duyuyoruz. Seyehat acenteleri üyelerimizin istekleri doğrultusunda sektörde bir eleman açığımız vardı. Yaptığımız işte paydaşlarımızın faydası çok büyük. BUSMEK'e bu yönden de teşekkür ediyorum. 70 kişi başvuru yaptı ve arkadaşlarımız ön eleme yaptı. 17 arkadaşımız eğitim gördü. Alınan eğitim sonucunda öğrencilerimiz sınava tabi tutuldu. Sınavda başarılı olan arkadaşlarımız belge almaya hak kazandı" dedi.

"PROJE TÜRKİYE'DE BİR ÖRNEK"

TÜRSAB Genel Başkan Yardımcısı Hasan Eker sertifika teslim anında kısa bir teşekkür konuşmasında bulundu. Eker, "Başkanlarımızı ve yönetim kurulunu kutluyoruz. Bu proje Türkiye'de bir örnek oldu. Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne destekleri için teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.