BURSA

YENİ LİSTE YAYINLANDI: BURSA'DA GIDA TÖRÜRÜNÜN BAŞINI O FİRMA ÇEKİYOR

Gıdanın kalitesi ile oynayan ve maliyeti düşürmek için insan sağlığına zararlı maddeler katan firmalar ifşa olmaya devam ederken 17 Ekim tarihinde güncellenen listede Bursa'nın 'tağşiş kralı' yine yerini aldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın "Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar" ile "Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar" listesini yayınladı. Gıdanın kalitesi ile oynayan ve maliyeti düşürmek için insan sağlığına zararlı maddeler katan firmalar ifşa olmaya devam ediyor. Son olarak peynir ve tereyağında hile yapan firmaları da bakanlık açıkladı. Bursa'daki o firma yine listede yerini aldı... 

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın "Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar" ile "Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar" listesi 17 Ekim tarihinde güncellendi.

Böylece Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar listesine 47 ürün ellenerek sayı 662'ye çıkartıldı.

İŞTE BUGÜNKÜ LİSTE: BURSA'DAN YİNE AYNI FİRMALAR...

Öte yandan yeni liste yayınlanırken Bursa'dan yine aynı firmalar da listede yerini aldı. Yeni listede ise ağırlıklı olarak kaşar peyniri, beyaz peyniri, tereyaği, süt ve kaymak gibi havyansal ürünlerdeki oyunlar ortaya serildi. 

Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar listesine de 18 ürün katılarak ürün sayısı 101'e yükseltildi.

YENİ LİSTEYE KATILAN ÜRÜNLER:

Kekik, multivitamin ve mineral içeren takviye edici gıda, piliç dilim sucuk, ısıl işlem görmüş dana sucuk, tam yağlı taze kaşar peyniri, tam yağlı çeşnili eritme peyniri, tost peyniri, az tuzlu tereyağı, yarım yağlı taze eritme kolot peyniri, taramağı, sulu köfte harcı, kaymak, süzme çiçek balı, kalkan yoğurt, dana kuyma mantı iç harcı, pide harcı, kuzu kuşbaşı, özel Ayvalık soğuk sıkım naturel sızma zeytinyağı, pişmiş dana kıymalı iç harç, taş baskı soğuk ısım naturel sızma zeytinyağı, tavuk sosu harcı, saw palmeta içeren macun, ballı bitkisel macun, tatlı toz biber, tam yağlı beyaz peynir, yarım yağlı çubuk peynir, gıda takviyesi, epimedyumlu bitkisel karışımlı macun, ginsengli tut frutti aramalı gazlı içecek, tuzlu tereyağı, ahir tam yağlı dereotu eritme peyniri, bitkisel çay ve tam yağlı kaşar peyniri. 

TESPİT EDİLEN HİLELER

Sucukta, sulu köfte ve mantı harcında kanatlı et ve sakatat taşlık tespiti, kaşarda yüzde yağ oranının düşük olması, bitkisel yağ tespiti, natamisin tespiti, eritme peynirinde nişasta kullanımı, mantı harcından sakatat tespiti, manda sütünde manda sütünün çıkmaması, pide harcında sakatat kalp tespiti, kuzu kuş başında kanatlı et tespiti, dana kıymalı iç harçta kanatlı ve sakatat tespiti, macunlarda ilaç etken maddesi tespiti, toz biberde gıdada kullanımına izin verilmeyen boya tespiti, yağlarda ömrü uzatan ancak insan sağlığına zararlı natamisin tespiti ve zeytinyağlarda, tohum yağları tespiti.