Kadının sosyal hayatta olduğu kadar ekonomik alanda da konumlarının güçlendirilmesine yönelik çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Yılmaz, “Bu düşünceyle 25 mahallemizde bulunan kadın eğitim ve girişimcilik merkezleri 33 ayrı branşta, 16 noktada bulunan meslek edindirme kurslarımızda 60 farklı branşta on binlerce kadınımıza altın bilezik kazandırdık.

İL DERS BAŞKAN YILMAZ'DAN İL DERS BAŞKAN YILMAZ'DAN

Kadınlarımızın yüzde 10’u tam zamanlı işe yerleşirken yüzde 5’lik kısmı da kendi satış sayfalarından yaptıkları ürünleri ekonomik değere dönüştürme imkânı buldu.

Yıldırım Sosyal İnovasyon ve Girişimcilik Merkezi’nde 18-35 yaş grubu hemşehrilerimize mesleki ve teknik eğitim vererek istihdama kazandırıyoruz. 2020 yılından bu yana eğitim verdiğimiz 4 bini aşkın kursiyerin yüzde 15’i istihdama kazandırılırken yüzde 15’lik bölümü kendi işini kurdu.

Kadın istihdamının artırılmasına yönelik BM–ILO ve BM UNHCR ile gerçekleştirdiğimiz proje çalışmaları kapsamında bin 252 kadınımızı işe yerleştirdik. İş-imiz İstihdam Merkezi’nde iş arayan 16 bin kadınımızı işe yerleştirdik. Kurduğumuz 12 kadın kooperatifi ile Bursa’da en çok kadın kooperatifine sahip yerel yönetim olarak kadınlarımızın ürettiği ürünleri ekonomik değere dönüştürmelerini sağlıyoruz” dedi.  6 kadın spor merkezinde 60 bin kadına spor yapma imkânı sağladıklarını kaydetti.

Editör: Ramazan Bağcı